Onderschoeiingen veilig en correct uitgevoerd

Wanneer bij het bouwen van kelders of ondergrondse parkeergarages de fundamenten van aanpalende bestaande gebouwen ontoereikend zijn, dan zorgen onderschoeiingen voor de nodige stabiliteit van de scheidingsmuren.

Hoe onderschoeiingen veilig realiseren?

In feite zijn onderschoeiingen verlengingen met stortklaar beton van een bestaande fundering zodat deze diep genoeg reiken om het aanpalende bouwproject met voldoende stabiliteit te kunnen realiseren.

Voor een maximale veiligheid voeren wij onderschoeiingswerken steeds uit in een volledig beschoeide sleuf. Het plaatsen van onderschoeiingen is een delicate operatie waarbij naast machinaal ook manueel graafwerk aan te pas komt. Om grondontspanning – en dus verzakkingen – te voorkomen, wordt het uitgegraven gedeelte per laag meteen beschoeid.

Eén doorlopende betonnen wand

Bij de start van de onderschoeiingen verdelen we de te onderschoeien wand in verschillende genummerde delen van 1,2 meter. Elk deel vormt een aparte sleuf die we in een bepaalde frequentie achtereenvolgens telkens volledig uitvoeren. De verschillende delen verbinden we met wapeningsstaven zodat de uiteindelijke onderschoeiingen één doorlopende betonnen wand vormen.

Stabilisatie op funderingszool

Wanneer we het berekende uitgravingspeil van de onderschoeiing bereiken, dan stabiliseren we de onderschoeiingen op een betonnen, gewapende funderingszool. De afmetingen hiervoor staan vermeld in onze gedetailleerde rekennota, gebaseerd op de vereiste sonderingsverslagen.

Meer informatie over onze aanpak voor de realisatie van onderschoeiingen op uw werf? Lees meer over onze aanpak.

Interesse in onze aantrekkelijke prijzen voor onderschoeiingen? Aarzel niet en vraag een vrijblijvende offerte aan. Binnen de 7 dagen ontvangt u ons prijsvoorstel.

FST Funderingstechniek

Beyntel 5
(GPS: Neringstraat)
2360 Oud-Turnhout
Tel: +32 (0)14/44 29 44
Fax: +32 (0)14/47 94 12
info@fstfunderingstechniek.be
Ond.nr: BE 0806.801.062

Zelf een bouwproject in het vooruitzicht? Offerte